Gasloos wonen

Lagere energiekosten, meer wooncomfort, minder CO2-uitstoot

Alle inwoners van Nederland krijgen de komende jaren te maken met de transitie naar duurzame energie. De woningen in dit plan worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluiting en mét warmtepomp. Een zorg minder, een meerwaarde rijker!

ZeemanVastgoed ontwikkelt al lange tijd duurzaam. Binnen ons standaard bouwconcept worden woningen al standaard voorzien van optimale isolatie, slimme temperatuurregeling, balansventilatie en lage temperatuurverwarming. Hierdoor is de woning ook meteen klaar voor aansluiting van andere duurzame installaties. Uiteraard kunnen extra duurzame opties, zoals extra zonnepanelen,  triple glas en een douchewtw tegen meerprijs aan uw woning worden toegevoegd.

Luchtwarmtepomp

De woningen in dit plan zijn voorzien van een luchtwarmtepomp en een aantal zonnepanelen. U gaat dus geen gas verbruiken, maar stroom. Een luchtwarmtepomp haalt warmte uit de lucht. Met een elektrische pomp wordt deze warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor ruimteverwarming. De warmtepomp is ongeveer zo groot als de voormalige cv-ketel. Aanvullend wordt een elektrische boiler geplaatst, die afhankelijk van de gekozen inhoud qua afmeting kan variëren. Beide apparaten worden opgesteld in de technische ruimte. Een elektrische luchtwarmtepomp werkt met lage temperatuur verwarming (LTV), namelijk vloerverwarming en/of lage temperatuur radiatoren/convectoren. Daarmee kan de warmte via een groter oppervlakte door het huis worden verspreid.

Een warmtepomp gaat veel efficiënter met energie om dan een cv-ketel op gas. Dat maakt de warmtepomp duurzaam. Ter vergelijking: het rendement van een volledige warmtepomp op lucht ligt op 140 tot 200 procent voor verwarming, en 80 tot 140 procent voor warm water. Dat is veel hoger dan het rendement van een hr-ketel op gas (94 procent voor verwarming en 70 procent voor warm water). Het elektrisch koken vraagt slechts een klein deel van het totale energieverbruik.

Tip: Bij lage temperatuurverwarming warmt uw woning langzamer op dan met radiatoren.
Hou daarom de stand van uw thermostaat zo constant mogelijk.

Laatste nieuws

Toekomstige bewoners denken mee

Nu de bouw van de woningen in nieuwbouwplan Het Nieuwe Glas in Tuitjenhorn gestaag vordert zijn wij bezig met de verdere inrichting van de wijk.

Bouw Het Nieuwe Glas gestart

De bouw de woningen in Het Nieuwe Glas in Tuitjenhorn is gestart! Gezien de huidige coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats

Dronebeelden locatie

Prachtige beelden in de sneeuw van ‘Het Nieuwe Glas’ in Tuitjenhorn. Prommenz verzorgt hier de civieltechnische voorbereiding voor het bouw- en woonrijp maken van 60