Wethouder Beemsterboer feliciteert eerste kopers

Woensdagmiddag 28 oktober jl. heeft wethouder Beemsterboer van gemeente Schagen één van de eerste kopers van een woning in nieuwbouwplan Het Nieuwe Glas verrast met een attentie. De nieuwe woonwijk in Tuitjenhorn verrijst medio 2021 en is een initiatief van projectontwikkelaar ZeemanVastgoed uit Hoorn in samenwerking met gemeente Schagen. Het plan van zestig woningen is verdeeld over drie hectare grond. Hiervan zijn 42 projectmatige woningen, 6 bouwkavels voor zelfbouwers en 12 woningen bestemd voor de sociale huursector welke gerealiseerd worden door de Wooncompagnie. Er zijn nog enkele levensloopbestendige, vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen te koop.

Ideale locatie
De locatie van Het Nieuwe Glas is gelegen op het voormalige terrein van Nickerson Zwaan, tegenwoordig Hazera Seeds. De zaadfirma verhuisde in maart 2018 naar Warmenhuizen, waarmee de vrijgekomen grond beschikbaar kwam voor een nieuwe woonwijk. Het perceel ligt dicht bij voorzieningen als de bibliotheek, het kinderdagverblijf en het voormalige Gemeentehuis. Groen, open en rustig. Dat zijn de meest opvallende kenmerken van Het Nieuwe Glas. De woningen staan ruim uit elkaar, waardoor bewoners kunnen genieten van royale tuinen, privacy en uitzicht. De wijk is verrijkt met drie groene longen en veel water, aangelegd volgens historische slotenpatronen.

Knipoog naar verleden
De naam Het Nieuwe Glas verwijst naar de kassencomplexen die hier jarenlang het beeld bepaalden. De karakteristieke materialen, vormen en patronen van de kassen vormden voor de architect Karel Maessen van TBE-ZA architecten & ingenieurs bovendien het uitgangspunt voor de woningontwerpen. Zo is deze prachtige wijk een verrijking voor nu en de toekomst, met een knipoog naar het verleden. Aannemingsbedrijf Van den Hogen uit Volendam bouwt de woningen.

Laatste nieuws