Start verkoop Het Nieuwe Glas in Tuitjenhorn

Woensdag 16 september a.s. start Zeeman Makelaars met de verkoop van 42 woningen en 6 kavels in Het Nieuwe Glas in Tuitjenhorn. De locatie van Het Nieuwe Glas is gelegen op het voormalige terrein van Nickerson Zwaan, tegenwoordig Hazera Seeds. De zaadfirma verhuisde in maart 2018 naar Warmenhuizen, waarmee de vrijgekomen grond beschikbaar kwam voor een nieuwe woonwijk. Het perceel ligt dicht bij voorzieningen als de bibliotheek, het kinderdagverblijf en het voormalige Gemeentehuis. De plek bij uitstek om het woningaanbod van Tuitjenhorn te verruimen.

Knipoog naar verleden
De naam Het Nieuwe Glas verwijst naar de kassencomplexen die hier jarenlang het beeld bepaalden. De karakteristieke materialen, vormen en patronen van de kassen vormden voor de architect bovendien het uitgangspunt voor de woningontwerpen van de beneden-/bovenwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Zo is deze prachtige wijk een verrijking voor nu en de toekomst, met een knipoog naar het verleden.

Laatste nieuws